Kop_1950_250

Over Zintuinen

Hoe het was.

Historie

Het verhaal van Zintuinen begon in het voorjaar van 2008. Geert riep de hulp van Anneke in omdat hij zijn tuin wilde veranderen. Van het éen kwam het ander en sindsdien bouwen zij samen aan de tuin gelegen aan de Groenstraat 22A te Esbeek.

In eerste instantie liep de tuin tot 5 m1 achter de loods, die grens is nog zichtbaar omdat er Lindes staan. Deze leilindes mogen nu uitgroeien tot bomen met een kroon want in 2010 werd de tuin flink uitgebreid omdat er een stuk grond van de achterbuurman aangekocht kon worden.

Op de foto's zie je hoe het er uit zag die allereerste keer in 2008.

Onze droom

Onze droom is om een groene oase te creëren waar het voor mens en dier goed toeven is. We gebruiken dan ook geen bestrijdingsmiddelen, kunstmest en dergelijke dingen. Uiteindelijk willen we in deze tuin samen 'de kost' kunnen verdienen.

Inmiddels zijn het de Tuincafé en twee vakantieappartementen gerealiseerd. Ook is er een kleinschalige kwekerij en is de tuin flink uitgebreid.

In de toekomst willen we graag nog drie vakantieappartementen bijbouwen en in het stuk loods dat overblijft een binnentuin maken waar planten en bomen kunnen groeien die buiten niet winterhard zijn. De lichtstraat in het dak is hiervoor al voorzien..

IMG_2022 kopiëren

De verbouwing

Door de jaren heen hebben we steeds een ander gedeelte aangepakt. Zo is de oude kalverstal omgebouwd tot sfeervol Tuincafé, heeft de oude kantine tuindeuren gekregen en een nieuwe bestemming als bibliotheek.

Van de tuin is steeds een ander deel op de schop gegaan.

Hierbij proberen we zo veel mogelijk materialen her te gebruiken. Omdat Geert in de bouw werkt zie je veel elementen uit de bouw terug komen in de tuin. Zo maakten we onder andere een prieel van oude bouwstempels, zie je steigerbakken waar vijgen in groeien en maakten we verhoogde borders van puin uit de sloop.

Ook de inrichting van het Tuincafé en de appartementen is zo veel mogelijk gedaan met tweede hands meubels en materialen. Deze hebben dan wel allemaal even kennis gemaakt met de verfkwast van Anneke om toch weer samen een mooi geheel te vormen.

Klaar zijn we nog niet. Er zijn nog steeds plannen om nieuwe dingen toe te voegen. Een echt 'work in progress' dus......

 

IMG_3198 kopiëren
IMG_3194kopie kopiëren
IMG_2864 kopiëren

Kom een kijkje nemen

Je bent welkom!

 

Openingstijden:

Donderdag t/m zaterdag: 10:00 - 17:00 uur

Liever op een ander moment

Wil je Zintuinen liever op een ander moment bezoeken? Maak dan een afspraak.