Kop_1950_250

Zelf ontdekken

IMG_2041 kopiëren

Tuin met planten, bomen en dieren

De tuin is een belangrijk onderdeel van Zintuinen. Hier draait het uiteindelijk allemaal om. De tuin is in totaal 7000 m2 groot. Hier kun je lekker ronddwalen of even zitten op een van de zitjes die door de tuin heen verspreid zijn. Om naar de vlinders te kijken, de zon onder te zien gaan, gewoon even samen van de rust te genieten en met een beetje geluk misschien de familie Haas te spotten.

Maak ook eens kennis met Iris, ons varken dat samen met de familie kip onze milieustraat vormt. Als je geluk hebt – meestal ergens in april – zijn de biggetjes pas geboren en kun je zien hoe ze samen rennen & spelen.

In onze bibliotheek vind je zoekkaarten voor vlinders, vogels en zelfs poep...

Leuk om met je (klein)kinderen op speurtocht te gaan.

Met je Zintuigen een rondje door de tuin

Gebruik vooral al je zintuigen want behalve dat wat zichtbaar is valt er ook te genieten van lekkere geuren en smaken.

De tuin is vol met (botanische) rozen, bessen, noten en fruit. Ook zijn er fruitsoorten die u wellicht totaal onbekend zijn zoals Chocolade-bes, Herfstolijf, Kornoelje-kers en Japanse krent.

Doordat we veelvuldig gebruik hebben gemaakt van inheemse soorten die voor bijen en vogels belangrijk zijn wonen er veel verschillende soorten vogels in de tuin. Geniet eens van een zomeravond vogelconcert.

Verder vind je nog een vlindertuin, een blauwe tuin, een wintertuin waar vooral veel winterbloeiende planten groeien, een kruidentuin met tuin- en theekruiden, een moestuin met vaste-plant-groentes en een bloemenpluktuin voor eigen gebruik.

Als gast van onze Logeerderij mag je hier ook gebruik van maken. Dus pluk gerust een bos bloemen, wat kruiden of frambozen en raap verse eitjes voor je ontbijt in het kippenhok.

on4b kopiëren
ond3 kopiëren
ond2 kopiëren
ond1 kopiëren

Kom een kijkje nemen

De tuin is vrij te bezoeken tijdens onze openingstijden.

Openingstijden:

van 13 april tot en met 14 oktober 2023

Donderdag t/m zaterdag: 10:00 - 17:00 uur

Liever op een ander moment

Wil je de tuin bezoeken buiten de openingstijden?

Maak dan een afspraak.